miércoles, 23 de abril de 2014

Slow Food vs uniformitat

El corrent Slow Food ja fa uns 25 anys que va prendre la seva denominació a partir dels fonaments que va crear Carlo Petrini.
Slow Food, com a contraposició del Fast Food pretén reivindicar la riquesa productiva i particular de cada lloc. Gaudir del bon menjar, de les costums i manifestacions culturals que l'acompanyen.
Algunes de les manifestacions culturals que acompanyen la nostra cultura gastronòmica i que veurem representades al convit són: la recuperació de la menjada del vermut, la inclusió de plats que es comparteixen en reunions socials (com l'arròs), l'habilitació d'espais de migdiada, el passeig després de dinar i algunes costums més que no voldríem que es perdin.
Amb això potser pretenem, com ens expliquen en el següent article, posar èmfasi en la biodiversitat i en la riquesa de la nostra identitat.

Us deixem un enllaç a un article de Patricia Ortega Dolz per a EL PAIS que ens ensenya molt i ens ajuda a explicar la intencionalitat del nostre convit.

http://elpais.com/elpais/2014/04/21/planeta_futuro/1398091533_708821.html

I si teniu ocasió, mireu el tràiler, o millor, el film que s'estrena ara sobre la vida de Carlo Petrini. Creador del corrent Slow Food.




No hay comentarios:

Publicar un comentario